Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med blomkålrisotto

Kyllingfilet med blomkålrisotto

Ingredienser

porsjoner

Blomkålrisotto:

  • 500 g blomkål
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss smør
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl eplejuice
  • 50 g valnøttkjerner
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 50 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør en vri på risottoen ved å blande inn finhakket blomkål, valnøtter og salat. Mer trenger du ikke for å gi kyllingfileten nytt, fresht følge!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blomkålrisotto:

  • 500 g blomkål
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss smør
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl eplejuice
  • 50 g valnøttkjerner
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 50 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Yngvill Helgheim Tellmann

    Note to myselfe;) .... denne blir ennå bedre med 2 stk stangselleri i små biter som tilsettes sammen med blomkålen. . Brukte også en hel pose spinat (100 g) - helt til slutt👍 Ekstra parmesanost til å strø på toppen! Droppet valnøtter.

  • Børge Simonsen

    under ingrediensene står det eplejuice. Mens i oppskriften står det vin. Er det her meningen at man kan erstatte vinen med eplejuice med samme blandingsforhold?

    • Cecilie Maske

      Hei, Børge! Takk for at du oppdager slurcefeilen! Ja, eplejuicen erstatter vinen, og forholdet er det samme. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 08.04.2025 23:38:38 handleliste stengt