Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laks i wok

Laks i wok

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gul paprika
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks hermetiske bambusskudd

Woksaus:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gul paprika
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks hermetiske bambusskudd

Woksaus:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm sammen med den kokte risen.

Laks i wok

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bjørnar Helleland

    God oppskrift! Jeg brukte lyrfilet, det funket bra. Men glemte bambusskudd, det stod ikke i beskrivelsen. De blandes bare inn til slutt?

    • Cecilie Maske

      Hei, Bjørnar! Så hyggelig at du liker oppskriften! Lyrfilet er et godt alternativ til laks, og det er mange andre fiskeslag som kan erstatte laksen. Ja, bambusskuddene blander du bare inn helt til slutt. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Hege Merete Samuelsen

    Halverte mengden fisk og brukte fiskesaus og vann i stedet for buljong. Ble alt for salt. Må nok legge til ris neste gang og/ eller bruke soya med redusert saltmengde.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 17.02.2025 23:06:54 handleliste stengt