Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laksepai

Laksepai

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 0,5 dl frisk dill
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 50 g parmesan
  • 1 bunt frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Laksepai er perfekt å servere når du har gjester, og med røkelaks får paien enda mer smak! Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 0,5 dl frisk dill
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 50 g parmesan
  • 1 bunt frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Test gjerne ut vår superpopulære skinkepai også!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Karen Bibow

    Kan den fryses?

    • Cecilie Maske

      Hei,Karen! Ja, paien kan godt fryses. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Thor Øyvind Hansen

    Veldig god. Fungerte bra med litt mindre revet ost. I oppskriften stod ikke når parmesanen skulle i eller på.

    • Marit Løvbrøtte

      Hei! På punkt 3 står det at du skal drysse revet ost over fisken. Jeg er glad du likte paien. Hilsen Marit, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB13 09.03.2025 11:46:41 handleliste stengt