Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammebiff med urtestekte grønnsaker

Lammebiff med urtestekte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Urtestekte grønnsaker:

  • 350 g gulrot
  • 0,5 kg potet
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre den grønne delen
  • 5 båter hvitløk
  • 0,5 pk hakket frisk persille
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Både mørbrad og flatbiff av lam kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er smakfullt tilbehør. Bruk det du har av friske urter i hagen eller vinduskarmen for å variere smaken.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Urtestekte grønnsaker:

  • 350 g gulrot
  • 0,5 kg potet
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre den grønne delen
  • 5 båter hvitløk
  • 0,5 pk hakket frisk persille
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Grønnsakene kan også stekes i stekeovnen. Legg dem utover i en stor ildfast form eller langpanne og stek dem på 220-230 °C til de er mørkt gylne og knapt gjennomstekt. Litt honning hjelper til i stekeprosessen og gir deilig sødme. Høy temperatur er viktig for at grønnsakene skal steke og ikke koke.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 02.04.2025 08:34:04 handleliste stengt