Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med urter

Lammegryte med urter

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g potet
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. purre
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 kvister frisk oregano
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Noen av de store grønnsakene, som løk, gulrot, purre og sellerirot, blir sammen med smakfult norsk lammekjøtt til en klassisk lammegryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g potet
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. purre
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 kvister frisk oregano
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marte Ruud

    Skal man virkelig drysse mel over kjøttet? Og evt hvor mye mel er det snakk om?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Marte! Takk for at du sier i fra. Her hadde dessverre hvetemel falt ut av ingredienslisten. Vi har nå satt det inn igjen. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 12.04.2025 14:15:58 handleliste stengt