Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskav - og makaronigrateng

Lammeskav- og makaronigrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g makaroni
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kokevann fra makaronien
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hakket frisk mynte eller persille
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet hvitost
  • 0,5 ss margarin til smøring av formen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en god oppskrift på grateng med lammeskav og makaroni som hele familien vil like. Vi har krydret kjøttet med spisskummen og kanel, som gir assosiasjoner til nordafrikanske retter. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g makaroni
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kokevann fra makaronien
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hakket frisk mynte eller persille
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet hvitost
  • 0,5 ss margarin til smøring av formen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gratengen rykende varm, gjerne med en grønn salat.

Pastavannet inneholder stivelse fra pastaen, og fungerer som en jevning i kjøttsausen. Bytt ut kanel og spisskummen med for eksempel oregano eller andre urter.
 
Lammeskav - og makaronigrateng

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 07.04.2025 09:14:53 handleliste stengt