Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskav i krydret ris

Lammeskav i krydret ris

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 300 g basmatiris
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts malt spisskummen
  • 7 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 dl frosne erter
  • 2 ss hakket frisk koriander eller persille

Løk- og agurksalat:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en alt-i-ett-gryte inspirert av smaker fra Midtøsten. Du lager gryten i løpet av en halvtimes tid, og kryddermengden kan du justere etter egen smak og behag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 300 g basmatiris
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts malt spisskummen
  • 7 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 dl frosne erter
  • 2 ss hakket frisk koriander eller persille

Løk- og agurksalat:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Lammeskav i krydret ris

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • cecilie jensen

    Veldig god rett! Byttet ut fullkornsris med "middagsris bygg", var 5 minutter raskere å lage. Lagde ikke salaten som tilbehør. Enkel og god hverdagsrett!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:59:22 handleliste stengt