Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Lapskaus med kjøttdeig

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • ca. 800 g frossen lapskausblanding
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • ca. 7 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 311 kcal
Fett 14 g
Protein 21 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapskaus med kjøttdeig og gode rotgrønnsaker rett fra frysern er både raskt, enkelt og godt. Dette blir en hverdagslapskaus som er ferdig på under halvtimen, og derav kallenavnet jukselapskaus.  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • ca. 800 g frossen lapskausblanding
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • ca. 7 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 311 kcal
Fett 14 g
Protein 21 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også bruke potet og grønnsaker som du kutter opp selv. Bruk gjerne en blanding av potet, gulrot og purre, eller sellerirot, persillerot og kålrot. Du kan også ha i et laurbærblad og litt tørket timian, for litt ekstra smak. 

Sever rykende varm, gjerne i følge med flatbrød eller annet brød.

Lapskaus med kjøttdeig

Lyst til å lage klassikeren til helga? Sjekk ut vår oppskrift på deilig brun lapskaus med høyrygg . Du kan også lage en lys lapskaus. Da bytter du ut høyrygg av storfe med lettsaltet svinekjøtt. 

Eller kanskje du er på utkikk etter en annen rask juksemiddag? Sjekk ut vår one pot lasagne!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 14:58:56