Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefsepizza med kjøttboller, fenikkel og eple

Lefsepizza med kjøttboller, fennikel og eple

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 1 pk kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 skiver tørt brød
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 båter revet hvitløk
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g romtemperert smør

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. eple i små terninger
  • saft av 1 stk. sitron

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 4 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 893 kcal
Fett 30 g
Protein 42 g
Karbohydrater 100 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små porsjonspizza med tynn myk bunn, toppet med en frisk fennikelsalat og panerte kjøttboller. Pizzaen kan rulles sammen og spises som en kebab. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 1 pk kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 skiver tørt brød
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 båter revet hvitløk
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g romtemperert smør

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. eple i små terninger
  • saft av 1 stk. sitron

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 4 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 893 kcal
Fett 30 g
Protein 42 g
Karbohydrater 100 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.
Stek gjerne lefsene på en takke om du har. Hold lefsene varme i en kjøkkenhåndkle, eller varm dem raskt i stekeovnen før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:00