Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mac ‘n’ cheese med blomkål

Mac ‘n’ cheese med blomkål

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g makaroni (ikke hurtigkokt type)
  • 1 stk. blomkål (ca 400g)
  • 2 dl frosne erter
  • 50 g margarin
  • 6 dl melk
  • 50 g hvetemel
  • 150 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 50 g griljermel eller griljermel
  • 2 ss frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 24 g
Protein 31 g
Karbohydrater 80 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert makaroni og blomkål i en tykk ostesaus kan jo ikke bli feil. Amerikas comfort food nummer én er en ordentlig koserett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g makaroni (ikke hurtigkokt type)
  • 1 stk. blomkål (ca 400g)
  • 2 dl frosne erter
  • 50 g margarin
  • 6 dl melk
  • 50 g hvetemel
  • 150 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 50 g griljermel eller griljermel
  • 2 ss frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 24 g
Protein 31 g
Karbohydrater 80 g

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  2. Del blomkål i små buketter og skjær stilken i biter. Ha blomkål i gryta sammen med makaronien når halve koketiden gjenstår. Ta av 1 dl av kokevannet, og oppbevar dette til senere, og hell av resten av kokevannet.
  3. Smelt margarin i en kjele over svak varme og rør inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at det ikke klumper seg.  Kok opp og la sausen koke i noen minutter. Trekk kjelen bort fra varmen og tilsett ost, kokevannet du tok av fra makaronikjelen, salt og pepper.
  4. Ha makaroni og blomkål ostesausen, tilsett erter og ha det hele i en ildfast form. Jevn ut overflaten.
  5. Riv hvitløk på et lite rivjern og bland sammen hvitløk, griljermel og timian. Strø denne blandingen på toppen av pastablandingen.
  6. Sett formen på en rist midt i ovnen på 180 ° C og stek i ca. 20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk, margarin og ost med plantebasert alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Mac ‘n’ cheese kan serveres som selvstendig rett, gjerne med en frisk salat ved siden av. I USA blir retten ofte servert som tilbehør til stekt biff eller andre kjøttretter. Du kan gjøre retten litt lettere ved å blande inn mer grønnsaker. Du kan også halvere ostemengden og oppnå et velsmakende resultat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 21:56:11