Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med sitronkrem

Makroner med sitronkrem

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon får du ca. 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert turkis matfarge
  • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g siktet melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Morsomme makroner barna kommer til å elske! Makronene er fylt med en syrlig sitronkrem som gir en fin balanse til de søte små kakene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon får du ca. 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert turkis matfarge
  • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g siktet melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spare litt tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.
Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

  • Arwen

    Med sitronsaft, mener dere sånn man kjøper i butikken eller skal vi bokstavelig talt presse saften ut av en sitron?

    • Cecilie Maske

      Hei, Arwen! Ja, her mener vi saft presset av sitron. Men det går fint å bruke saft fra flaske også. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Torgun Lønnum

    Jeg har sett på oppskrift på makroner med sitronkrem. I opp skriften på sitronkrem står det 50 gram smør eller 100 gram margarin. Hvorfor trenger man dobbelt så mye margarin som smør?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Torgun! Her tror jeg det har sneket seg inn en liten tastefeil i systemet vårt. Det skal være 100 g smør:) Jeg retter opp feilen nå:) Lykke til med bakingen! Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 11:24:03 handleliste stengt