Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med sitronkrem

Makroner med sitronkrem

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon får du ca. 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert turkis matfarge
  • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g siktet melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3463 kcal
Fett 134 g
Protein 30 g
Karbohydrater 528 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Morsomme makroner barna kommer til å elske! Makronene er fylt med en syrlig sitronkrem som gir en fin balanse til de søte små kakene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon får du ca. 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert turkis matfarge
  • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g siktet melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3463 kcal
Fett 134 g
Protein 30 g
Karbohydrater 528 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spare litt tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.
Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:59:56