Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Minestronesuppe vegetar

Minestronesuppe vegetar

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvite bønner (tørre)
  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. pastinakk
  • 2 stk. potet
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g pastaskruer , makaroni eller annen pasta
  • 60 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 388 kcal
Fett 8 g
Protein 18 g
Karbohydrater 48 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvite bønner (tørre)
  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. pastinakk
  • 2 stk. potet
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g pastaskruer , makaroni eller annen pasta
  • 60 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 388 kcal
Fett 8 g
Protein 18 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen med ferskt brød og pesto, og dryss gjerne over noen flak med fast ost eller vegansk alternativ.

Lager du suppen med ferdig kokte bønner fra boks, forkorter du tilberedningstiden betraktelig.

Hvite bønner finnes i flere størrelser. Vi har brukt store, hvite smørbønner (butter beans), som er bløtlagt over natten før de blir kokt. Har du ikke bønner, kan kikerter være et godt alternativ.

Bruker du pasta uten egg er retten helt vegansk. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:29:20