Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Monsterkjeks

Monsterkjeks

Ingredienser

porsjoner

Du får ca. 20 kjeks av en porsjon deig.

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. egg
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts natron

Melisglasur:

  • 1 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 3,5 dl melis
  • 0,25 ts sort konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skumle monsterkjeks til halloween er gøy for barna! Stikk den søte deigen ut til kjeks i en oval form, eller bruk andre former og lag spøkelser, flaggermus eller gresskar. Vaniljekjeksene pynter du med melisglasur i sort, hvitt, eller andre morsomme farger. Bruk fantasien! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Du får ca. 20 kjeks av en porsjon deig.

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. egg
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts natron

Melisglasur:

  • 1 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 3,5 dl melis
  • 0,25 ts sort konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne en tannpirker eller et grillspyd til å fordele/jevne ut glasuren i midten av kjeksen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vilde

    Hei, hvor mange kjeks sånn ca gir denne oppskriften? Og hvor lang holdbarhet har de? Tenkte på om de holder seg sprø feks i 4 dager om jeg lager de med frosting på. :-)

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Vilde! Kjeksen vil nok ikke holde seg sprø særlig lenge, ettersom glasuren vil gjøre kjeksene myke etter noen dager maks vil jeg tro. Uten melisglasur derimot vil du nok ha sprø kjeks i inntil en måned, så lenge de oppbevares riktig. Hilsen Marta, Matprat

  • Louise Myhre Smistad

    Gleder meg til å prøve denne oppskriften!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2025 22:22:23 handleliste stengt