Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre

Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 stk. purre den hvite delen
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter finkuttet hvitløk
  • 1 ts tørkede chiliflakes
  • 1 stk. sitron
  • 3 ss hakkede mandler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 boks lettrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 stk. purre den hvite delen
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter finkuttet hvitløk
  • 1 ts tørkede chiliflakes
  • 1 stk. sitron
  • 3 ss hakkede mandler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 boks lettrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anne Henøen

    Hei! Nydelig rett. Tenkte å lage den en gang til. Kan man bruke sei istedenfor torsk? Mvh Anne

    • Cecilie Maske

      Hei, Anne! Så hyggelig at du liker retten! Og ja, du kan godt bruke andre fiskeslag enn torsk. Sei er en av mine favoritter, men masse smak! Steinbit er også et godt alternativ. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Therese Engen Bjørvik

    Dette smakte veldig godt. Passet godt med bulgur til.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 17.02.2025 23:11:41 handleliste stengt