Hopp til hovedinnhold
matprat logo
One pot gryte med kalkun

One pot med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun , eventuelt fersk kalkunfilet
  • 4 dl arborioris (risottoris) , eventuelt basmati
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ca. 8 dl hønsebuljong (vann og terninger) eller kyllingkraft
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Alt i en gryte! En såkalt one pot er superenkel hverdagsmat. Her en variant med ris, kokosmelk, krydderier og rester av kalkun. En kalkungryte hele familien vil like!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun , eventuelt fersk kalkunfilet
  • 4 dl arborioris (risottoris) , eventuelt basmati
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ca. 8 dl hønsebuljong (vann og terninger) eller kyllingkraft
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kalkungryten med frisk koriander og eventuelt godt brød. 

 One pot gryte med kalkun

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Christer Grindheim Ljustvedt

    "Fres et par minutter til risen er blank", frese risen blank?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Christer! Risen vil endre litt utseende når den freses i olje. Ikke sånn at du skal kunne se gjennom den, men den skal bli med "skinnende" enn når den er helt tørr. Hilsen Marta, Matprat

  • Camilla Aasheim

    Når skal man ha i kalkun hvis man bruker fersk kalkun? Den burde kanskje varmes litt lenger, eller holder det at den has i samtidig med grønnsakene?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Camilla! Du kan skjære kalkunen i tynne skiver eller biter, og brune den i en varm stekepanne først. Da holder det å tilsette kalkunbitene mot slutten av koketiden. Hvis du ikke bruner, bør du ha i kalkunen i steg 5, så den får småkoke en stund. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB14 22.01.2025 14:32:17 handleliste stengt