Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnspannekake med bacon

Ovnspannekake med bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl hvetemel
  • 50 g smør eller margarin

Til servering:

  • 150 g bacon
  • 100 g blåbær eller blåbærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken toppet med bacon og blåbær får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl hvetemel
  • 50 g smør eller margarin

Til servering:

  • 150 g bacon
  • 100 g blåbær eller blåbærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

  • Stian Ødegaard

    Veldig god! Blandet inn skogsbær i røren istede for å ha det på toppen og ble veldig bra. Rester ble skjært i skiver og stekt i smør noe som nesten gjorde denne enda bedre. Passet veldig bra til lønnesirup!

  • Catharina Vinje

    Eg sliter med att kantane heve seg og blir svidd, stor ildfast form og lage 2 porsjoner. Midten blir ikkje ferdigstekt pga må ta ut for kantane blir heilt svidd. Noko tips?😅

    • Cecilie Maske

      Hei, Catharina! Ovnspannekaken kan godt bli skikkelig godt stekt i kantene, men selvfølgelig ikke brent. Du kan kan prøve å legge over litt bakepapir eller aluminiumsfolie, eller sette formen litt lavere i ovnen. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 08.04.2025 18:19:20 handleliste stengt