Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannekaker med havregryn

Pannekaker med havregryn

Ingredienser

porsjoner

Pannekakerøre:

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 14 g
Protein 19 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pannekaker med havregryn er litt sunnere enn pannekaker med bare fint mel. Havrepannekaker har samme gode smak, og litt mer å tygge på. Pannekakene er populær hverdagsmiddag i barnefamilier, så pass på å lage nok pannekakerøre!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pannekakerøre:

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 14 g
Protein 19 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk med et plantebasert alternativ. Eggene kan sløyfes, eller erstattes med et eggalternativ som f.eks. No-Egg. 

Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. 

Her finner du oppskriften på hjemmelaget blåbærsyltetøy

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 13:44:07