Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pannekaker

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 pannekaker per porsjon.

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ss smør eller margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 11 g
Protein 17 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (51)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 pannekaker per porsjon.

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ss smør eller margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 11 g
Protein 17 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pannekakerøre

Vil du ha litt sunnere pannekaker kan du tilsette sammalt hvete i pannekakerøren. Se oppskrift på grove pannekaker.

Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.

Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. 

Pannekaker kan serveres til middag med jordbærsyltetøy, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.  Får du lyst på pannekaker til frokost, så bør du lage fantastisk gode bananpannekaker.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget blåbærsyltetøy

Grove pannekaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: All verdens pannekaker

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:17:32