Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PASTA MED KIKERTBOLLER OG GULROTPESTO

Pasta med kikertboller og gulrotpesto

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Kikertboller:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking

Gulrotpesto:

  • 1 stk. gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts pepper
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Kikertboller:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking

Gulrotpesto:

  • 1 stk. gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts pepper
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kikertboller med pasta og gulrotpesto.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Martine

    Brukte mer gulrot og mindre sitron enn det som skulle oppi, smakte ikke gulrot men heller bare sitron..

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Martine! Denne pestoen skal være ganske frisk, men mengde sitron kan fint justeres ned om du ikke er fan :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Heidi Eriksen

    Hei! Har dere et forsalg til en annen type nøtt man kan bruke i stedet for valnøttkjerner? Kan ikke spise valnøtt, hasselnøtt, paranøtt, pinjekjerne eller pecannøtt. Vil mandler fungere greit for eksempel?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Heidi! Du kan fint bruke mandler istedenfor. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 11:46:27 handleliste stengt