Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med lammekjøttboller

Pasta med lammekjøttboller

Ingredienser

porsjoner

Lammekjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tomatsaus:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 glass tomatsaus

Til servering:

  • 500 g pasta penne
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pasta med tomatsaus og kjøttboller er en av de mest populære hverdagsrettene her i landet. Her har vi brukt kjøttdeig av lam, noen gode krydderier og toppet retten med koriander. Supergodt!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Lammekjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tomatsaus:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 glass tomatsaus

Til servering:

  • 500 g pasta penne
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server pasta i dype skåler med kjøttboller og dryss over rikelig med koriander.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Per Mathis Mathisen

    Denne retten så jo spennende ut, men jeg lurer på hva som menes med "tomatsaus". Er det en av de ferdigblandede pastasausene a la Dolmio Bolognese som man kan få kjøpt, eller hva ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Per Mathis! Denne oppskriften er noen år gammel, og hva slags saus som er brukt burde nok vært bedre presisert. Men ja, det er nok brukt et ferdig glass ned tomatsaus av typen du nevner eller tilsvarende. Finnes vel også på boks. Ofte er de litt tykke, og det kan være lurt å tilsette litt av pastavannet for å justere konsistensen. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 15.03.2025 08:33:45 handleliste stengt