Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med tunfisksaus

Pasta med tunfisksaus

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g pasta
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann eller i olje
  • 0,5 stk. saften av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pasta i alle varianter er typisk hverdagsmat for oss nordmenn. Og har du en boks tunfisk innerst i skapet, kan du trylle fram denne knallgode og enkle pastaretter i løpet av få minutter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g pasta
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann eller i olje
  • 0,5 stk. saften av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Synes du sausen blir for tykk, kan du blande inn 2-3 ss av det varme pastavannet.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hannah Wakeford

    Kjempe godt! Brukte 2 bokser med tunfisk, en hel boks med matfløte og sjampinjong. Nam nam :D

    • Cecilie Maske

      Det var hyggelig å høre, Hannah! Jeg er enig - det er en veldig god og veldig enkel pastarett!! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Jacob Landgård

    dette får jeg prøve

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 08:14:56 handleliste stengt