Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølsegrateng med potet

Pølsegrateng med poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss nøytral olje
  • 8 stk. grillpølse
  • 500 g kokte poteter
  • 3 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 150 g revet ost
  • 2 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En real pølsegrateng er populært hos både store og små, og kan godt være middag en gang i blandt. Her har vi brukt grillpølser og ferdig kokte poteter fra dagen før - et knep som gjør retten ekstra rask å lage.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss nøytral olje
  • 8 stk. grillpølse
  • 500 g kokte poteter
  • 3 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 150 g revet ost
  • 2 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hva med å teste ut oppskriften på pølsegryte neste gang? Det er en populær middag for barnefamilier.

Pølsegrateng med potet

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ladan Sa

    Når skal sukkererter oppi og skal de deles?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ladan! Sukkerertene skal deles i to og blandes i sammen med vårløken . Det er nå på plass. Det er nå på plass Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Ladan Sa

        Tusen takk, utrolig god rett. Falt i smak hos små og store her.

  • Cecilie Meyer

    Hvor mye fløte er det som skal i? Har ramlet ut av ingredienslista.

    • Cecilie Maske

      Hei, Cecilie! Takk for ditt skarpe blikk! 3 dl fløte skal det være. Det blir rettet opp. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 07:28:08 handleliste stengt