Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rislapper

Rislapper

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester igjen av risgrøten er du heldig! Da kan du lage disse deilige rislappene som er knallgode med syltetøy eller ost.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lappene med syltetøy, bær eller ost.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

  • Idun

    Hei, hvor lenge kan risgrøten stå i kjøleskapet?

    • Cecilie Maske

      Hei, Idun! Risgrøten kan stå opptil 5-7 dager i kjøleskapet, kanskje lenger, om den har stått der det er kaldest. Grøten kan også fryses. Lukt på den når du tar den ut av kjøleskapet. Lukter den ok, er det også ok å bruke den. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Håkon Lyngøy

    Hei. Jeg har tatt med meg grøt i fra en aktivitetskveld og tenkte jeg skulle lage rislapper av denne grøten. Dessverre fikk jeg ikke noen nøyaktig mål, for den veide for mye i forhold til hva vekten kunne registrere. Jeg tipper på at jeg har grøtrester for ca. 6 kilogram og klarte ikke å finne en omgjøringskalkulator for risgrøt fra kilo til liter. Har dere noen tips? Takk for svar.

    • Cecilie Maske

      Hei, Håkon! Om du har 6 kg grøt, så får du mange rislapper! :-) :-) Det er ikke så viktig med nøyaktige mål når du lager rislapper, og du har rett, det finnes ikke en omregningskalkulator for risgrøt fra kilo til liter.... Men jeg tror nok du kan ta utgangspunkt i at 1 kg risgrøt tilsvarer 1 liter. 6 kg risgrøt skulle bli 80 porsjoner rislapper, så det er bare å sette i gang! Husk at risgrøt også godt kan fryses. Fordel den i så fall i mindre porsjoner på ca 1 kg, så er den lett å ta fram og bruke varme opp. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 18.03.2025 18:38:28 handleliste stengt