Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ripsgelè

Ripsgelé

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rips
  • 1 dl vann
  • 400 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du rips i hagen? Da bør du lage ripsgelé! Geléen er både syrlig og søt, og passer perfekt som tilbehør og pålegg. Spis det på brødskiven, til ost eller sammen med viltkjøtt. Ripsgelé er også en kjempefin gave til matglade venner og familie.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rips
  • 1 dl vann
  • 400 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

En huskeregel er 800 g sukker per liter sur saft. 

Gelétesten: Drypp en dråpe på en tallerken.Bruk en skje og trekk den gjennom dråpen. Hvis dråpen ikke samler deg igjen er geleen ferdig.

Ripsgelé smaker nydelig sammen med gjærbakst, eller som tilbehør til viltkjøtt. 

Ripsgelè

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marion Slettmyr

    Hei lurer på om man kan bruke fråsen tips te å lage ripsgelé?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Marion! Du kan fint bruke frosne rips. Det viktigste er at ripsen er fryst ned før den har blitt overmoden. Det er lettest å lykkes med geléen om ripsen fortsatt er litt umoden 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Sandra Oddløkken

    Brukte mindre rips, og dermed mindre vann og sukker. Resultatet ble ikke gelé, men noe seigt. Hva kan ha gått galt?🙈

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Sandra! Det kan skje hvis ripsene har blitt for modne, som gjerne skjer nå utpå sesongen. Litt syltesukker kan hjelpe blandingen å stivne 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 17.03.2025 23:18:16 handleliste stengt