Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Har du rips i hagen? Da bør du lage ripsgelé! Geléen er både syrlig og søt, og passer perfekt som tilbehør og pålegg. Spis det på brødskiven, til ost eller sammen med viltkjøtt. Ripsgelé er også en kjempefin gave til matglade venner og familie.
En huskeregel er 800 g sukker per liter sur saft.
Gelétesten: Drypp en dråpe på en tallerken.Bruk en skje og trekk den gjennom dråpen. Hvis dråpen ikke samler deg igjen er geleen ferdig.
Ripsgelé smaker nydelig sammen med gjærbakst, eller som tilbehør til viltkjøtt.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.