Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risgrøt

Risgrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 3 g
Protein 12 g
Karbohydrater 47 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (42)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 3 g
Protein 12 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server risgrøt med “smørøye”, sukker og kanel.

Risgrøt kan godt kokes i stekeovn! Forvarm ovn til 100 °C. Kok opp grøtris med melk og sett på lokk. Sett gryten midt i ovnen i ca. 1 time.
 
Rosiner smaker også godt i grøten. Kok dem med fra starten. Lag gjerne en stor porsjon grøt. Da kan du lage riskrem eller rislapper dagen etter. Rester av risgrøt kan også godt fryses.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 15.11.2024 15:21:42