Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rislapper

Rislapper

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 194 kcal
Fett 8 g
Protein 8 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester igjen av risgrøten er du heldig! Da kan du lage disse deilige rislappene som er knallgode med syltetøy eller ost.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 194 kcal
Fett 8 g
Protein 8 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lappene med syltetøy, bær eller ost.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 20:58:09