Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen.
1. Skrell gresskaret og del det i jevne biter. Varm 1 ss olje i en dyp stekepanne og stek gresskarbitene til de er blanke og begynner å få litt farge. Sett til side.
2. Varm resten av oljen i en kjele og fres løken til den er myk og blank. Hell i risen og la den frese med i ett minutt.
3. Hell i hvitvin/vann og la det koke nesten helt inn. Spe med ca 2 dl av grønnsaksbuljongen. Kok inn og spe igjen. Rør om i blant, slik at risottoen ikke setter seg i bunnen.
4. Fortsett å spe og kok inn til risen har absorbert nesten all væsken. Dette tar ca. 20 minutter. Risottoen skal ha konsistens som en litt tynn grøt, og risen skal være «al dente» - ha litt tyggemotstand.
5. Bland inn de stekte gresskarbitene, erter og revet parmesan. Smak til med salt og kvernet pepper, og juster eventuelt konsistensen med litt mer buljong. Server rykende varm, gjerne med ekstra parmesan ved siden av.
Tips: Gresskar kan erstattes av søtpotet, gulrot eller andre harde grønnsaker/rotgrønnsaker
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte ost med plantebasert et plantebasert alternativ. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.
Server risottoen rykende varm, gjerne med ekstra ost ved siden av.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.