Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risotto på primus

Risotto på primus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl varm kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 150 g arborioris (risottoris) eller carnaroliris
  • 2 dl hvitvin
  • 3 stk. aromasopp i biter
  • 3 stk. frisk sjampinjong i biter
  • 50 g babyspinat
  • 10 g kaldt smør
  • 25 g finrevet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 519 kcal
Fett 14 g
Protein 12 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god og kremet risotto med sopp og spinat passer perfekt på tur, og kan enkelt lages på primus. Bruk gjerne sopp du har plukket selv eller ta med hjemmefra. Topp med revet parmesan - bon appetit!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl varm kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 150 g arborioris (risottoris) eller carnaroliris
  • 2 dl hvitvin
  • 3 stk. aromasopp i biter
  • 3 stk. frisk sjampinjong i biter
  • 50 g babyspinat
  • 10 g kaldt smør
  • 25 g finrevet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 519 kcal
Fett 14 g
Protein 12 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server straks, gjerne med ekstra revet parmesan på toppen!

Risotto på primus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 10:22:38