Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rød fiskesuppe

Rød fiskesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinn og beinfri torskefilet
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. hel stjerneanis
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk. fiskebuljong (terning)
  • 8 dl vann
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 dl frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 229 kcal
Fett 7 g
Protein 29 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinn og beinfri torskefilet
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. hel stjerneanis
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk. fiskebuljong (terning)
  • 8 dl vann
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 dl frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 229 kcal
Fett 7 g
Protein 29 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille eller vårløk. Bruker du rester av fisk, dropper du punkt 1 og legger stykker av fisken i suppen noen minutter før servering, så den rekker å bli varm.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 08:55:50