Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker

Rundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 rundstykker

  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (41)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Det blir ca. 20 rundstykker av en porsjon deig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 rundstykker

  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Rundstykkene er fine å fryse. De tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro. Rundstykkene er supre å smøre når du skal ta med et matfat til en dugnad eller avslutning.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Robin

    Mengden melk og vann i forhold til mel kan neppe være korrekt? Har brukt denne oppskriften to ganger og dersom jeg følger oppskriften slavisk, ender jeg opp med en våt, klissete deig selv om jeg bruker kjøkkenmaskin. Hjelp

  • Katrine.roed@gmail.com

    Noen fra matprat må gjennomgå væskemengde her. Den er alt for lav…

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Forholdet mellom væske og mel skal være riktig. Denne oppskriften brukes hyppig av folk på kontoret, og har ikke merket et behov for mer væske. Om melet slås i målebegeret kan det blir mer kompakt, så du kan eventuelt bruke vekt i stedet. Da vil 1 liter hvetemel tilsvare 550 gram. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 25.03.2025 11:55:34 handleliste stengt