Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker

Rundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 rundstykker

  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2586 kcal
Fett 78 g
Protein 96 g
Karbohydrater 338 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (37)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Det blir ca. 20 rundstykker av en porsjon deig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 rundstykker

  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2586 kcal
Fett 78 g
Protein 96 g
Karbohydrater 338 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Rundstykkene er fine å fryse. De tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro. Rundstykkene er supre å smøre når du skal ta med et matfat til en dugnad eller avslutning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 22.11.2024 06:59:42