Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med søtpotetpurè og bacon

Skrei med søtpotet og bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss salt

Søtpotetmos

  • ca. 800 g søtpotet
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte eller melk
  • saft av 0,5 stk. sitron

Vann til fisken

  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 ts eddik, 7 %

Til servering

  • 200 g bacon
  • ca. 1 ss smør eller margarin
  • 100 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei med  fløyelsmyk mos av søtpotet og deilig sprøstekt bacon er et rustikk og nydelig alternativ til den tradisjonelle måten å servere skrei på. Skrei i sesong er en fantastisk råvare, og kan erstattes av kysttorsk resten av året. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss salt

Søtpotetmos

  • ca. 800 g søtpotet
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte eller melk
  • saft av 0,5 stk. sitron

Vann til fisken

  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 ts eddik, 7 %

Til servering

  • 200 g bacon
  • ca. 1 ss smør eller margarin
  • 100 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Løft de ferdig kokte fiskestykkene ut av vannet med en hullsleiv og la dem renne av seg på litt tørkepapir før du flytter dem over på tallerkene. Server med én gang sammen med søtpotetpuré, aspargesbønner og stekt bacon. Supplér eventuelt med mer grønnsaker du er glad i.

Skrei med søtpotetpurè og bacon

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 01:24:21 handleliste stengt