Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med tomat- og basilikumsaus

Skrei med tomat- og basilikumsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 1 ts sukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 274 kcal
Fett 12 g
Protein 36 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 1 ts sukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 274 kcal
Fett 12 g
Protein 36 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 17:19:12