Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skreikoteletter med potetstappe og gremolata

Skreikoteletter med potetstappe og gremolata

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skrei i skiver
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Potetstappe:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • skall fra 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 15 g
Protein 40 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når den ferske skreien er i sesong om vinteren er det bare å fråtse i denne fantastiske råvaren. Har du lyst til å variere den tradisjonelle skreimølja, er dette et fantastisk alternativ.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skrei i skiver
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Potetstappe:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • skall fra 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 15 g
Protein 40 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kotelettene med potetstappe og dryss gremolata over. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:04:55