Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannestekt ørret med dillpoteter og squash

Stekt røye med dillpoteter og squash

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. røye eller fjellørret
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss smør
  • 400 g små potet
  • 1 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 612 kcal
Fett 33 g
Protein 38 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt hel røye eller fjellørret er virkelig snadder, enten du har fisket selv i et stille fjellvann eller plukket opp i fiskedisken. Dette er en tilberedningsmetode som egner seg godt til alle slags små fisk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. røye eller fjellørret
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss smør
  • 400 g små potet
  • 1 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 612 kcal
Fett 33 g
Protein 38 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

En klatt rømme og en sitron i biter kan være ekstra tilbehør.

Alle typer små fisk kan stekes på denne måten. Noen liker også å vende fisken i mel, salt og pepper før steking, noe som gir fisken en fin stekeskorpe. Små bekkørret, fjellørret, sei, torsk, flyndre, abbor og røye er fiskeslag som er glimrende å pannesteke. 

Pannestekt ørret med dillpoteter og squash

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 19:28:49