Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig havrebrød

Saftig havrebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og godt havrebrød er umulig å motstå! Laget med steel cut havre som gir brødet ekstra smak og tyggemotstand. En favoritt på frokostbordet eller til tapas.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Saftig havrebrød

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 17.03.2025 08:13:01 handleliste stengt