Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig havrebrød

Saftig havrebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4650 kcal
Fett 65 g
Protein 177 g
Karbohydrater 755 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og godt havrebrød er umulig å motstå! Laget med steel cut havre som gir brødet ekstra smak og tyggemotstand. En favoritt på frokostbordet eller til tapas.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4650 kcal
Fett 65 g
Protein 177 g
Karbohydrater 755 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Saftig havrebrød

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 19:10:37