Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Selleribiffer med varm linsesalat

Selleribiffer med varm linsesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Linsesalat:

  • 2,5 dl puylinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 200 g frosne erter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 12 g
Protein 20 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sellerirot er en klassisk suppegrønnsak som sammen med gulrot, løk og purre er basisgrønnsaker i uendelig mange retter. Her spiller den førstefiolin i en vegetarisk middag. Skåret i tykke skiver og stekt til den er helt mør. Smaken er mild og deilig aromatisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Linsesalat:

  • 2,5 dl puylinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 200 g frosne erter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 12 g
Protein 20 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

1.      Varm oljen i en stekepanne og stek selleriskivene på begge sider, til de er fint gyllenbrune og er helt møre. Krydre med salt og kvernet pepper.

2.      Kok linsene etter anvisning på pakken mens du steker selleri. Hell av kokevannet og bland inn rødløk, spinat og erter. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3.      Server de stekte selleribiffene med den var

trinn du kan merke av

Server de stekte selleribiffene med den varme linsesalaten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 24.11.2024 01:04:13