Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spagettigryte

Spagettigryte

Ingredienser

porsjoner
  • 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g spagetti
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 pk cherrytomat
  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 60 g revet fersk parmesan eller annen vellagret ost
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 12 g
Protein 24 g
Karbohydrater 96 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g spagetti
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 pk cherrytomat
  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 60 g revet fersk parmesan eller annen vellagret ost
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 12 g
Protein 24 g
Karbohydrater 96 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne hønsebuljongterning, hvis ikke retten skal være vegetar.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte parmesan med plantebasert alternativ til ost. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:00