Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt laks med kokosris

Stekt laks med kokosris

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skinn- og beinfri laksefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk. sitron

Kokosris:

  • 2,5 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl kokosmasse

Brokkoli med hvitløk:

  • 400 g brokkoli
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen smaksnøytral matolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange – raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skinn- og beinfri laksefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk. sitron

Kokosris:

  • 2,5 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl kokosmasse

Brokkoli med hvitløk:

  • 400 g brokkoli
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen smaksnøytral matolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server laksen med brokkoli, kokosris og sitronbåter. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Morten Jensen

    hei , kan man bruke riskoker også ? eller er det anbefalt å bruke kjele

    • Cecilie Maske

      Hei, Morten! Jeg må innrømme at jeg ikke har forsøkt å koke kokosris i riskoker, men kan ikke se at det skulle være noe i veien for det. Bare husk grundig rengjøring etterpå! Lykke til, Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Silje Victoria Opheim

    Bruker man lokk til å koke risen eller er det ikke nødvendig? Bakpå posen med ris står det 17 min med lokk og så 5 min av varmen uten lokk 🙂

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Silje! Bruk gjerne lokk når du koker risen, da fordamper ikke vannet så raskt og du slipper at det koker tørt. Etter koking er det greit at du tar av lokket eller setter det litt på skrå, slik at ikke dampen fortsetter å koke risen - da blir den grøtete. Jeg setter inn tips om lokk i oppskriften også;) Ang. koketid vil jeg anbefale deg å følge anvisningen bak på pakken, ettersom dette kan variere noe fra leverandør til leverandør. God middag! Mvh. Anette, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:59:23 handleliste stengt