Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinebiff med parmesan- og hvitløksaus

Svinebiff med parmesan- og hvitløksaus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 200 g frisk spinat
  • 3 stk. vårløk

Parmesan- og hvitløksaus:

  • 2 ss margarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk parmesan revet
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten med saftig svinebiff og kremet saus smaker det mye av. Passer perfekt som familiemiddag på en hverdag du har litt ekstra med tid til matlagingen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 200 g frisk spinat
  • 3 stk. vårløk

Parmesan- og hvitløksaus:

  • 2 ss margarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk parmesan revet
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

      Server med ris eller poteter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kent M.

    Hei! Jeg skal lage denne retten i morgen til et bursdagsselskap og vil servere med poteter. Hvordan er det best å gjøre det; kokt eller stekt? Og kreves det noe mer man skal gjøre med potetene ved tilberedning?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kent! Nå er det jo tid for nydelige norske nypoteter! Prøv å finne små eller mellomstore poteter som er jevne i størrelsen. Det eneste du trenger å gjøre er å skylle dem og koke eller dampe dem på rist. Server med skallet på, og dryss over hakkede urter. Det enkle er ofte det beste 😊😊 Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Kent M.

        Takk for svar! En liten spørsmål til: Hva menes med at 4 dl kyllingbuljong er ublandet? Jeg har kjøpt sånne kyllingbuljongterninger

        • Cecilie Maske

          Det er nok en skrivefeil.... det skal være UTblandet!🥴 Jeg skal rette opp. Mvh Cecilie

  • Anne Lise Poulsen Moe

    Høres nydelig ut! Går det an å lage denne retten med laks og fiskebuljong istedenfor svin og kyllingbuljong, tro? Har noe laks jeg må få brukt ;)

    • Cecilie Maske

      Hei, Anne Lise! Det går helt fint å bytte ut svinekotelettene med laks. Da er det ikke nødvendig med mer enn 10-15 minutters steketid. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 16.03.2025 10:03:16 handleliste stengt