Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsuppe med kokt egg

Tomatsuppe med kokt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 8 dl vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss sukker
  • 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 12 g
Protein 11 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 8 dl vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss sukker
  • 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 12 g
Protein 11 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.

Server suppen med kokte egg.

Tomatsuppe med kokt egg

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 22.12.2024 07:09:11