Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tyske potetpannekaker (reibekuche)

Tyske potetpannekaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 4 ss hvetemel
  • 6 stk. potet
  • 4 ss nøytral olje eller smør til steking

Til servering:

  • 300 g bacon
  • 4 ss eplemos eller plommekompott
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 38 g
Protein 19 g
Karbohydrater 24 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Om disse potetpannekakene er en smårett, et tilbehør eller en dessert har vi ikke blitt helt enige om. Uansett passer de sammen med både søtt og salt – som her hvor vi har anrettet potetpannekakene med deilig eplemos og sprøstekt bacon. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 4 ss hvetemel
  • 6 stk. potet
  • 4 ss nøytral olje eller smør til steking

Til servering:

  • 300 g bacon
  • 4 ss eplemos eller plommekompott
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 38 g
Protein 19 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Røren gir 10 store eller 15 små lapper.
Hold gjerne pannekakene varme i stekeovnen på 130 °C.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 09.11.2024 02:31:18