Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarisk linsesuppe

Vegetarisk linsesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl røde linser (tørre)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • saft av 0,5 stk. sitron eller lime
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 2 ss frisk persille eller koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 310 kcal
Fett 7 g
Protein 17 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Linser finnes i mange farger, og kan tilberedes på et utall ulike måter. Røde linser er flotte å lage suppe av, og sammen med krydder og grønnsaker har du på rimelig kort tid en næringsrik og mettende suppe på bordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl røde linser (tørre)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • saft av 0,5 stk. sitron eller lime
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 2 ss frisk persille eller koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 310 kcal
Fett 7 g
Protein 17 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Suppen kan varieres på mange måter, med ulike grønnsaker og krydder. Blir suppen for tykk, kan du tilsette mer væske, for eksempel en boks kokosmelk. Du kan også tilsette frisk spinat eller grønnkål, og toppe suppen med brødkrutonger.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte gresk yoghurt med et plantebasert alternativ.

Server suppen rykende varm og topp med en stor skje gresk yoghurt. 

Vegetarisk linsesuppe

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 13:22:42