Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Hvitløksduftende aïoli er en favoritt fra middelhavsområdet, og hører hjemme både på tapasbordet og til grillmaten.
Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser er også fin å bruke.
Du kan smake til aïolien på ulike måter, avhengig av hva du skal servere den sammen med. Prøv med hakkede urter ( for eksempel basilikum, dill eller koriander), hakket soltørket tomat, karri, kajenne eller sriracha.
Lag gjerne en stor porsjon aïoli i hurtigmikser. Om den skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den skilte sausen litt etter litt, før du fortsetter med mer olje.
Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tett beholder. Den er holdbar i minst to uker.
Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.