Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Amerikansk gresskarpai

Amerikansk gresskarpai

Ingredienser

12  porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 0,25 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca 200 g gresskarpuré (gjerne litt mer)
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 0,25 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca 200 g gresskarpuré (gjerne litt mer)
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Om du har tenkt å lage en gresskarlykt til halloween, er det perfekt å bake denne gresskarpaien med innmaten av gresskaret.

Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Camilla

    Kan man bruke søtet kondensert melk og dra ned litt på sukkeret?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Camilla! Ja, det er en mulighet :-) Hvor mye som bør reduseres er litt smak og behag ut fra hvor søtt du vil ha det. Hilsen Marta, MatPrat

  • Camilla

    Hei, kjempe god pai! Må lage den hver høst😊 men lurer på om den kan fryses enten rå eller ferdigstekt. Vil gjerne lage to i samme sleng😉

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Camilla! Ferdig stekt pai er fin å fryse :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB15 19.02.2025 09:35:37 handleliste stengt