Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Andebryst med honning og eplepuré

Andebryst med honning og eplepuré

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 2 dl honning
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. syrlig eple
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene din med denne deilige og enkle retten! Stekt andebryst og eplepuré er overraskende kjapt å tilberede, ser fantastisk ut og smaker helt nydelig.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 2 dl honning
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. syrlig eple
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det er enklest å kutte et rutemønster i skinnet når andebrystene er halvtinte. La brystene tine helt og bli romtempererte før du tilbereder dem videre.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Retten kan forberedes i god tid – snitt rutemønster i skinnet mens andebrystene fortsatt er nesten frosne, og la dem deretter tine helt. Brystene kan også brunes et par timer før de skal serveres.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 12:37:00