Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Andeconfit med rødvinssaus

Andeconfit med rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. andelår
  • 60 g grovt salt
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 500 g andefett

Rødvinsaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 flaske rødvin
  • 5 dl oksekraft eller oksebuljong
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aspargesbønner:

  • 250 g aspargesbønner
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2196 kcal
Fett 207 g
Protein 55 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Både klassisk og trendy – andeconfit faller i smak både hos eldre og yngre generasjoner. Her servert på klassisk vis med rødvinssaus og potetmos. Bon appetitt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. andelår
  • 60 g grovt salt
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 500 g andefett

Rødvinsaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 flaske rødvin
  • 5 dl oksekraft eller oksebuljong
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aspargesbønner:

  • 250 g aspargesbønner
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2196 kcal
Fett 207 g
Protein 55 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Confit kan forberedes i god tid før servering.

Ta vare på andefettet, det kan fryses og brukes om igjen neste gang du skal confitere, eller brukes til å steke poteter og grønnsaker i.

Server gjerne med en god potetmos .

Ordet confire (fr:) betyr konservere, og å confitere er både en tilberednings- og en konserveringsmetode. Råvarene blir varmebehandlet i fett over lang tid og på lav temperatur. Det mest kjente er andeconfit, som blir laget i andefett, men det går også an å confitere i for eksempel klaret smør eller olje. Resultatet er mørt og smakfullt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:26:01