Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsin- og honningsaus

Appelsin- og honningsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 3 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 206 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken av lam.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 3 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 206 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:28:53